Dags att anmäla sig

Nu är det dags att anmäla sig på resorna. Vi skickar nu löpande ut erbjudande till alla de som intresseanmält sig för resorna 2017. En förändring från tidigare år är att flygbiljetten numera inte ingår i resans pris (något undantag kan förekomma). 
 
Allt fler resenärer vill boka egna flyg, dels vill man kunna använda sina bonuspoäng, dels vill man i större utsträckning nu än tidigare stanna på resmålet och kanske kombinera naturresan med en storstadssemester.  Därför tar vi bort flygresan i resepriset. Men, vi erbjuder oss självklart att fortsatt boka flygresor för de som vill, så du som vill ha ett helt paket kommer självklart kunna få det. Detta anger man på anmälningsformuläret för resan. Priserna på flygresor varierar ju med tid också, och vi kommer att ge ett klartecken för de som vill boka eget flyg cirka 6 månader före avresa. Då är också flygbiljetterna i genomsnitt som billigast, men det kan variera lite med destinationer.
Hitta din resa
 
Nyheter från AviFauna
 
2016-08-25
AviFaunas Fågelskyddsfond

Sedan många år tillbaka har AviFauna en egen Fågelskyddsfond. I priset på våra resor ingår en pott till Fågelskyddsfonden. Vi vill därför passa på att tacka alla våra resenärer som bidragit till fågelskyddsarbete världen över genom att resa med AviFauna. Ett stort tack för detta!

Här kan man läsa om de senaste projekten som vi stöttat med medel ur Fågelskyddsfonden

2016-08-22
Fågeltävling i TV med Gigi Sahlstrand

Allt som oftast hamnar AviFaunas Gigi Sahlstrand i TV-rutan. Nu i vinter kan vi se henne i rollen som domare i en fågeltävling där kändisar tävlar mot varandra. Martin Emtenäs leder programmet.

Läs mera om programmet här och här

2016-08-08
São Tomé & Príncipe 2017

Är du intresserad av resan till São Tomé & Príncipe 2017. Förre ordföranden i African Bird Club (ABC), Keith Betton, höll ett intressant föredrag om ö-gruppen på ABCs årsmöte i våras.

Du hittar föredraget här 

2016-07-05
Nyhetsbrevet, juni 2016

Nyhetsbrevet för juni månad är nu på hemsidan. Här berättar vi bl om reseåret 2017 och vilka resor som har platser kvar hösten 2016.

Här kan du läsa hela Nyhetsbrevet

2016-07-04
Portugal 2017
2017 introducerar AviFauna resor utan svensk reseledare. Den första resan går till Balatonsjön i Ungern i mitten av maj och den andra resan styr mot Portugal i mitten av september. Bägge resorna är weekendresor och sträcker sig över 5 dagar. Bägge resorna leds av skickliga och engelskspråkiga lokalguider. Här finns en video över Portugal som skådardestination
2016-06-19
Haraldsson i Azerbajdzjan

AviFaunas Tomas Axén Haraldsson ledde SOFs/BirdLifes ungdomsgrupp i Azerbajdzjan under en vecka hösten 2015.

Här är resultatet

2016-04-19
AviFauna på Youtube
Teet Sirotkin har uppdaterat AviFaunas Youtubekanal med flera filmer från resan till Borneo. Några filmer är på sällan filmade arter.
2016-03-21
AviFauna medlem i SRF
AviFauna Naturrresor är nu medlem i Svenska Resebyråföreningen (SRF). Det är en kvalitetstämpel för verksamheten som är viktig nu när SOF-BirdLifes egen resebyrå profileras ytterligare på nya marknader.
2016-01-16
Ny VD för AviFauna

Sedan 1 januari arbetar Erik Hirschfeld som VD för AviFauna. Erik som är gammal i gården var med redan vid starten 1985.

Här finns mera att läsa om Erik

2015-03-22
AviFaunas Globallista

AviFaunas alla observationer för 2014 är bokförda och våra artlistor för fåglar är uppdaterade. Globallistan har nu nått 7 605 arter (Clements taxonomi). Premiärresan till Taiwan skördade flest nya arter.

Här finns mera information om våra observerade fågelarter

I blickfånget
 
2016-08-24
Irland 2016

Under perioden 24 augusti  1 september åker Magnus Ullman med en grupp till Irland. Man besöker de dramatiska norra kustlinjerna där chansen på spännande havsfåglar är stora. det är också chans på fin vadarskådning och lite annat lokalt i fågelväg, t ex graellsii-silltrutarna. Vi kommer även att stifta bekantskap med ett antal irländska pubar.
Senaste nytt: 24 augusti. Rivstart på resan.

2016-08-08
Ny kortrapport

Från och med 2016 så lägger vi ut kortrapporter enbart från Foto-resorna. De gamla kortrapporterna ligger kvar men endast Foto-resorna läggs ut framöver.

Här är bilder från Foto-resan till Ungern i juni 2016

2016-07-26
Dhofar, Oman

AviFaunas Erik Hirschfeld är och skådar i Dhofarregionen i södra Oman. Vem kunde tro att södra Oman är så grönt på sommaren. Därtill har vi ju en resa dit nästa sommar. 

Kolla på Eriks bilder här

Läs om resan 2017 här 

2016-03-09
Nya reserapporter

De flesta reserapporterna för årets resor är nu publicerade och finns tillgängliga på hemsidan.

Här hittar du reserapporterna från årets resor 

Platser kvar just nu!
 
2016-08-22
Florida i januari

Åk med AviFauna till Florida 9 dagar i januari! Vi besöker bl a fantastiska Everglades nationalpark och Key West – Floridas sydligaste juvel. Ta en paus från vinterkylan och skåda ut julen i kortärmat och upptäck hur liten en kolibri är. Bara namnen lockar som Willet, Flicker, Catbird, Parula och Cardinal.

2016-08-15
Madagaskar i höst

Vi har fått en ledig plats på resan till Madagaskar i oktober – november. Reseledaren HG Karlsson inleder beskrivningen av resan så här, "Dimmorna ligger täta över Perinet och indrin, världens största nu levande lemur, låter höra sin underbart vemodiga sång över regnskogen. När vi senare under morgonen konfronteras med Ground-Rollers, Couas, Asities, Mesites och Vangas, förstår vi verkligen att Madagaskar är som en egen liten kontinent." Det går fortfarande bra att anmäla sig till resan.

2016-07-09
Chile under senhösten

Vi har 1 ledig plats på AviFaunas första långresa till Chile, detta extremt långa land (klart att det blir en långresa då!). Det blir mycket intryck under resan. Havsfåglar, Anderna, glaciärerna i söder och det behagliga centrala delarna av landet. Vi räknar dessutom med att träffa på de flesta av landets endemiska fåglar.

Lär mera om resan här

2016-06-02
Förenade Arabemiraten på höstlovet

Oplanerat höstlov? Curt Johnsson leder AviFauna till Förenade Arabemiraten i skiftet oktober/november. Just när dagarna börjar blir kortare och mörkare. Här finns det varierad och spännande skådning för en resesugen nordbo!

Här kan du läsa mera om resan 

© AviFauna / Sveriges Ornitologiska Förening 2011-.

    Ansvarig för innehåll: Göran Pettersson, AviFauna. 
    AviFauna har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

    Webbplatsen använder cookies. Läs mer om cookies.
    SiteDirect admin