Välkommen till     Falsterbo Bird Show

2 – 4 september 2016

Kalender

Nyheter
 
2016-08-24

Hela föredragsprogrammet färdigt!

Nu är det fullspäckade föredragsprogrammet färdigt. Här finns något för alla – spännande föredrag om hur du lockar fåglar till din trädgård, vad som händer med mesar som blir stadsbor, rovdjurspolitik, resor och mycket mer.

Läs hela nyheten
2016-08-22

Föredrag (15): Den ekologiska trädgården

Anna Kron – fredag 2 september kl 16.30 samt söndag 4 september kl 11.00 I takt med ökat miljömedvetande hos allmänheten har allt fler valt att bedriva trädgårdsskötsel på ett ekologiskt sätt utan bekämpningsmedel och konstgödning. I ”ekoträdgården” frodas den biologiska mångfalden och med friskare växter får vi en bättre miljö för såväl djur som människor. Ekologiska Anna, Anna Kron, är trädgårdsmästare ...

Läs mer
2016-08-18

Föredrag (10, 11 & 12): 3 x Jan-Åke Hillarp

Jan-Åke Hillarp är biolog, naturvårdare, viltrehabiliterare , tillsynsman på Måkläppen och en välkänd Skanör-Falsterboprofil inte minst som föreläsare vid Falsterbo Bird Show under tidigare år. Till att börja med för vi höra ett inlägg i rovdjursdebatten ”Kan dom, så kan vi” där Jan-Åke jämför rovdjurspolitik i Indien med den svenska rovdjurspolitiken. Föredraget hör vi kl 15:00 fredagen 2 september (10). Lördagsmorgo...

Läs mer
2016-08-15

Föredrag (13): Folk och fåglar

Anders Wirdheim – Fredag 2 september kl 13:30 Människor och fåglar har levt tätt inpå varandra i tusentals år, både på gott och på ont. Ämnet är egentligen hur stort som helst, men genom några nedslag i historia såväl som i nutid, ges några inblickar i relationerna mellan folk och fåglar. Anders Wirdheim är till vardags informationsansvarig i SOF-BirdLife. Hans kunskap om fåglar är både bred och djup. Han rör sig he...

Läs mer
2016-08-09

Föredrag (4): Vad är det för fel på fågeln?

Lotta Berg – Söndag 4 september kl 11:30 Vilka sjukdomar är det som kan dyka upp bland våra fågelbordsfåglar – vad är det egentligen för skador och smittor som förekommer, och kan man som entusiastisk fågelmatare göra något åt sådant? Kunskap och tips för den vetgirige. Lotta Berg är veterinär till yrket och är anställd vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Skara som professor i husdjurens miljö och hälsa. Har sk...

Läs mer
2016-08-09

Föredrag (8): Fåglar i din höstträdgård!

Eva Stenvång Lindqvist – Lördag 3 september kl 13:30 Eva Stenvång Lindqvist, en av författarna till böckerna "Fåglarnas trädgård" och "Börja skåda fågel", berättar om fågellivet i trädgården om hösten: vad man kan få se för fåglar och hur man kan spana efter dem. Hon ger också tips på vad man kan göra i sin trädgård under den här årstiden för att locka fler fåglar att hålla till där. Eva är kommunikationskonsult och ...

Läs mer
Falsterbo Bird Show

Falsterbo Bird Show är en årligen återkommande natur- och miljömässa med fåglar i fokus. Syftet är att öka allmänhetens intresse för naturen i allmänhet och fåglar i synnerhet samt generera ett överskott till fågelskydd och naturvård. I årets upplaga av mässan har barn- och familjeaktiviteter en framskjuten plats tillsammans med en mängd naturupplevelser för alla.

Falsterbo Bird Show äger varje år rum i månadsskiftet augusti/september. Sedan 2015 genomförs evenemanget i och runt Falsterbo Strandbad, alltså i omedelbar anslutning till ändhållplatsen för busslinjerna 100 och 300.

ÅRETS TEMA:

"Grannfåglar och flyttfåglar"
Vellinge kommunBirdLife – Sverige och Skånes Ornitologiska Förening (SkOF) är arrangörer av Falsterbo Bird Show.

Så här hittar du!

Ta antingen buss 300 (från Hyllie) eller 100 (från Malmö C) till "Falsterbo Strandbad" (sök tider och avgångar på www.skanetrafiken.se), Åk till ändhållsplatsen! Framme!
Årets program

Årets program kommer att bli ännu mer innehållsrikt än tidigare år. Antalet utställare ökar och flera nya aktiviteter står på programmet. Torsdagens program riktar sig till förskolor och skolor, såväl barn som naturpedagoger. På fredagen kl 12 slås portarna upp för allmänheten som kommer att kunna ta del av ett fullspäckat program med utställningar, exkursioner, föredrag, underhållning, tävlingar, kulinariska höjdpunkter och social samvaro. Det hela kulminerar med "Bivråkens Dag" under söndagen med bl.a. stipendie- och prisutdelning.

Falsterbo Bird Show erbjuder alltså även i år på ett späckat och allsidigt program för alla smakriktningar. Falsterbo Strandbad utgör navet i det hjul av aktiviteter som står på programmet. 

Läs mer
 
Fågelskydd
Flyttfåglarna är internationella resenärer och passerar obehindrat nationsgränser under sin flyttning. Det innebär att fåglar som under några korta sommarmånader befinner sig på våra breddgrader för att reproducera sig under resten av året befinner sig antingen på flyttning eller i sina vinterkvarter.
Läs mer
 
Årets barn- och ungdomsaktiviteter

Onsdag 31 augusti och torsdag – fredag 1–2 september 2016 kommer skolklasser från Vellinge, Malmö och Trelleborgs kommun att besöka Falsterbo Bird Show för att delta i de årliga Naturpedagogiska aktiviteterna.  
Hundratals barn kommer att erbjudas aktiviteter som kikarskola, fågellätesigenkänning, ringmärkningsförevisning, småkrypsspaning samt mycket annat. 

Läs mer