Välkommen till     Falsterbo Bird Show

2 – 4 september 2016

Kalender

Nyheter
 
2016-06-22

Frivilliga sökes!

Falsterbo Bird Show är en årligen återkommande natur- och miljömässa med fåglar i fokus, anordnad av SOF Birdlife, Skånes Ornitologiska Förening (SkOF) och Vellinge Kommun. Syftet är att öka allmänhetens intresse för naturen i allmänhet och fåglar i synnerhet samt generera ett överskott till fågelskydd och naturvård. I årets upplaga av mässan har barn- och familjeaktiviteter en framskjuten plats tillsammans med en mängd naturuppl...

Läs hela nyheten
2015-09-20

Vinnare i Entrélotteriet 2015

Vinnaren i entrélotteriet heter Nicki Ranhem-Fornell och är från Ystad. Vinsten, en kikare från KITE Optics, lämnades över av Håkan Lindström.

Läs mer
2015-09-14

Vad tyckte du? – Besöksenkät

Falsterbo Bird Show 2015 är till ända. Nu vill vi veta vad du som besökare tyckte om årets version av evenemanget. Du finner enkäten på https://sv.surveymonkey.com/r/besokfbs2015 Tack för din medverkan!

Läs mer
2015-09-04

KOLTRASTEN!

BirdLife Sveriges omröstning för att kora Sveriges Nationalfågel är avslutad. En välfylld föreläsningssal jublade när KOLTRASTEN förklarades som vinnare. Finalen direktsändes i Lantzkampen på SR P1.

Läs mer
2015-09-04

Sveriges Nationalfågel

I år har BirdLife Sverige arrangerat en omröstning för att kora Sveriges nationalfågel. Alla har kunnat delta och rösta på 40 olika fågelarter. Efter fyra utslagningsronder kan slutligen vinnaren koras. Vinnaren och Sveriges Nationalfågel kommer att presenteras av Niklas Aronsson och Anders Wirdheim idag, fredag, kl 18 på Falsterbo Bird Show. Välkommen!

Läs mer
2015-09-03

Fjärilsexkursioner

I sista stund har vi fått möjlighet att erbjuda fjärilsexkursioner också på Falsterbo Bird Show. Lars Pettersson från Dagfjärilsövervakningen leder en exkursion lördag kl 14 och en söndag kl 13. Välkomna!

Läs mer
Falsterbo Bird Show

Falsterbo Bird Show är en årligen återkommande natur- och miljömässa med fåglar i fokus. Syftet är att öka allmänhetens intresse för naturen i allmänhet och fåglar i synnerhet samt generera ett överskott till fågelskydd och naturvård. I årets upplaga av mässan har barn- och familjeaktiviteter en framskjuten plats tillsammans med en mängd naturupplevelser för alla.

Falsterbo Bird Show äger varje år rum i månadsskiftet augusti/september. Från och med 2015 äger evenemanget rum i och runt Falsterbo Strandbad, alltså i omedelbar anslutning till ändhållplatsen för busslinjerna 100 och 300.

ÅRETS TEMA:

"Grannfåglar och stannfåglar"
Vellinge kommunSveriges Ornitologiska Förening (SOF) och Skånes Ornitologiska Förening (SkOF) är arrangörer av Falsterbo Bird Show.

Så här hittar du!

Ta antingen buss 300 (från Hyllie) eller 100 (från Malmö C) till "Falsterbo Strandbad" (sök tider och avgångar på www.skanetrafiken.se), Åk till ändhållsplatsen! Framme!
Årets program

Årets program kommer att bli ännu mer innehållsrikt än tidigare år. Antalet utställare ökar och flera nya aktiviteter står på programmet. Torsdagens program riktar sig till förskolor och skolor, såväl barn som naturpedagoger. På fredagen kl 12 slås portarna upp för allmänheten som kommer att kunna ta del av ett fullspäckat program med utställningar, exkursioner, föredrag, underhållning, tävlingar, kulinariska höjdpunkter och social samvaro. Det hela kulminerar med "Bivråkens Dag" under söndagen med bl.a. stipendie- och prisutdelning.

Falsterbo Bird Show erbjuder alltså även i år på ett späckat och allsidigt program för alla smakriktningar. Falsterbo Strandbad utgör navet i det hjul av aktiviteter som står på programmet. 

Läs mer
 
Fågelskydd
Flyttfåglarna är internationella resenärer och passerar obehindrat nationsgränser under sin flyttning. Det innebär att fåglar som under några korta sommarmånader befinner sig på våra breddgrader för att reproducera sig under resten av året befinner sig antingen på flyttning eller i sina vinterkvarter.
Läs mer
 
Årets barn- och ungdomsaktiviteter

Under torsdagen 3 september och fredagen 4 september 2015 kommer skolklasser från Vellinge, Malmö och Trelleborgs kommun att besöka Falsterbo Bird Show för att delta i de årliga Naturpedagogiska aktiviteterna.  Ca 350 barn per dag kommer att erbjudas aktiviteter som kikarskola, fågellätesigenkänning, liveskådning, ringmärkningsförevisning, småkrypsspaning samt en hel del annat. 

Läs mer