Aktuellt


Rapphönan med på Falsterbo Bird Show 2-4 september!

Som vanligt finns Rapphönan på plats under den stora fågelfesten i Falsterbo! Du hittar oss i SOF BirdLifes monter. Läs mer om Falsterbo Bird Show här


Rapphöneresa till Thailand 2-16 februari 2017

Gigi Sahlstrand anordnar en Rapphöneresa till Thailand i februari 2017. Häng med! Ta del av programmet, samt artlistan från motsvarande resa 2016. Praktiska detaljer om resan, pris etc. finner du här


Nyheter i butiken - sittunderlag!

Passar utmärkt nu i sommar! Finns i två färger, limegrönt och orange. Beställ i Butiken!


Nordiska Trädgårdar 21 - 24 april - Rapphönor på plats!

SOF BirdLifes monter bemannades till övervägande delen av Rapphönor. Nästa år, 2017, går mässan av stapeln 9-12 april och då finns SOF BirdLife och Rapphönebemanningen på plats igen!


Vinterfåglar inpå knuten 29 januari - 1 februari

Du var väl med och räknade gästerna på din fågelrestaurang? Evenemanget Vinterfåglar inpå knuten anordnades 2016 för elfte året i rad. Läs om resultatet här!


Äldre nyheter hittar du under Nyheter/arkiv

Gå med i vårt nätverk!

Rapphönan är ett fristående nationellt nätverk för tjejer som skådar fågel. Syftet med Rapphönan är att coacha tjejer som skådar, eller vill börja, samt att underlätta för dem att lära känna varandra och engagera sig i fågelföreningarna.

Lokala Rapphönegrupper finns på flera håll i landet. Senast bildades Rapphönan Gästrikland. 
Länkar till andra tjejgrupper hittar du här.


Så blir du medlem

Du blir medlem genom att anmäla dig till mejlinglistan. Det kostar ingenting. Läs mer


Fler kvinnliga inventerare behövs!

Projektet Svensk Fågeltaxering vill ha fler kvinnliga inventerare! Är du kunnig i att artbestämma fåglar i fält, hör av dig till Åke Lindström eller Martin Green på Lunds univer-sitet. Läs också mer här.


Vad är på gång...

... i din regionala fågelförening eller lokala fågelklubb? Är du inte redan medlem, hittar du länkar till landets alla fågelföreningar här, ser hur du blir medlem och kan ta del av vad de erbjuder!

Gå också med i Sveriges Ornitologiska Förening, SOF BirdLife, som arbetar på nationell och internationell nivå med bl.a. fågelskydd. Med medlemskapet följer 6 nummer av tidskriften Vår Fågelvärld! Läs mer på SOF BirdLifes hemsida